Kruiswegwandeling

Datum: 30 maart 2024

Aanvang: 09.30 uur

Deel deze pagina

(bron vermelding: www.kruiswegsneek.nl)

Kruiswegwandeling

De opening vindt plaats op woensdag 28 februari 2024 in het Bonifatiushuis na de Eucharistieviering van 09:30 uur aldaar.

Op 9 maart start een bijzondere wandeling langs veertien kruiswegstaties door de binnenstad van Sneek. Deze meditatieve wandeltocht wordt geopend door Stijn Fens, redacteur/columnist van het dagblad Trouw. Kruiswegstaties zijn afbeeldingen van de laatste gang van Jezus door Jeruzalem naar de plek waar hij gekruisigd werd. De afbeeldingen zijn te zien op diverse openbaar toegankelijke locaties in de binnenstad van Sneek: winkels, musea, de bibliotheek, enz. Deze wandeling-expositie loopt van 28 februari t/m 30 maart 2024 en eenieder kan deze wandeling door Sneek maken.

Op alle expositie-plekken liggen gidsen met teksten van de hand van pastoor Peter van der Weide. Bovendien is bij elke afbeelding een QR-code zichtbaar die toegang geeft tot deze teksten.

De wandeling van dit jaar is de vijfde op rij, dus een lustrum. De parochie Sneek werkt al vijf jaar samen met de parochie van Volendam waar het idee van de kruiswegwandeling vandaan komt.

Op zaterdag 9 maart wordt een grote groep Volendammers in het parochiehuis van Sneek ontvangen. Ze zullen kennismaken met Sneek en wandelen uiteraard de kruisweg.

Om 16.00 uur is er een programma ter afsluiting in de St. Martinuskerk a/d Singel. Dit programma is voor iedereen vrij toegankelijk. Commissaris van de Koning Arno Brok zal een lezing geven die geïnspireerd is op het thema Kruisweg. Het programma wordt omlijst met muziek van Adri de Boer en dans van de balletgroep van het Atrium o.l.v. Jacqueline Veldhuis.

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een consumptie ‘na te praten’. Het officiële programma in de kerk duurt tot 16.45 uur. De gasten uit Volendam worden na afloop getrakteerd op een eenvoudige maaltijd, bereid door parochianen van Irakese komaf.

De organisatie uit Volendam gaat samen met Jan Dulles aandacht schenken aan de kruiswegwandelingen middels vijf podcasts, die in de maand maart te beluisteren zijn. De uitzendingen zijn op 1, 8, 15, 22 en 27 maart.

Afhankelijk van de openingstijden van de expositie-locaties kan de Kruisweg elke dag gewandeld worden. Voor de bijzondere wandeling op zaterdag 9 maart hopen wij op een grote deelname uit Sneek en wijde omgeving!

Het Kruiswegwandeling routeboekje is te downloaden onder aan deze pagina door te klikken op  PDF met meer informatie.