The Passion in de Martini

Datum: 28 maart 2024

Aanvang: 20.30 uur

Deel deze pagina

Muzikaal paasverhaal

Op Witte Donderdag 28 maart vindt de 14e editie van het KRO-NCRV-programma The Passion plaats in Zeist. The Passion brengt het paasverhaal op een vernieuwende, muzikale manier onder de aandacht van veel mensen die niet (meer) in een kerk komen.

Jaarlijks ritueel

“The Passion brengt het paasverhaal over het sterven en de opstanding van Jezus dicht bij miljoenen Nederlanders”, zegt Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie. “Het is een jaarlijks ritueel geworden waar veel mensen stilstaan bij waar het echt om draait in het leven.

Jezus’ verhaal van geloof, hoop en liefde inspireert ons om het goede te doen en naast elkaar te staan.

Donderdagavond, 28 maart 2024 om 20.30 uur wordt The Passion uitgezonden door de KRO-NCRV. Dit jaar willen we met elkaar deze uitzending beleven in de Martinikerk te Sneek. Het Oosterkoor heeft een grootscherm en een perfecte geluidsinstallatie die het geheel nog mooier maken. Samen met alle Snekers willen we van dit evenement genieten.

Het Kerkcafé nodigt iedereen van harte uit!

Ik geloof in jou.

In een wereld vol uitdagingen en moeilijkheden, is het thema ik geloof in jou een krachtige boodschap van hoop en solidariteit. KRO-NCRV presentator en verslaggever Anita Witzier nodigt mensen vanaf woensdag 14 februari uit om op live.thepassion.nl hun persoonlijke ervaringen te delen over wanneer er iemand in jou geloofde en wat dat met je deed.

Anita Witzier: “Het is in deze tijd zo belangrijk om het niet alleen te hebben over wat ons verdeelt, maar om juist te kijken naar wat we met elkaar gemeen hebben. Om ook steeds weer te zeggen dat we geloven in de ander. Je hebt er misschien een beetje extra moed voor nodig om dat hardop te doen, maar in die geloofskracht schuilt wat mij betreft de hoop voor een wereld waarin we elkaar begrijpen en samenwerken.”