Matthäus Passion

Datum: 29 februari 2024

Aanvang: 19.30 uur

Deel deze pagina

Een Matthäus Passion op een heel andere wijze.

Denkt u bij de uitvoering van de Matthäus Passion aan een groot koor in het zwart gekleed en solisten voor het koor in gala? Al een paar jaar brengt het Luthers Bach Ensemble een unieke semi-scenische Matthäus Passion, dit jaar voor de 3e keer in Sneek.

Deze uitvoering is door het Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant uitgeroepen tot “Beste klassieke Muziekuitvoering in 2022” en is in 2023 met vijf sterren bekroond in het dagblad Trouw.

Het feit dat zowel de solisten als het koor dagelijkse kleding dragen en alles uit het hoofd zingen, draagt bij aan een grotere interactie tussen de zangers en het publiek. Gebaren en bewegingen onderstrepen het drama van de passie. Het Luthers Bach Ensemble is het enige muziekgezelschap in Nederland dat de Matthäus op deze manier uitvoert.

De regie voor deze productie ligt net als voorheen in handen van Marc Pantus. ‘Mijn doel is om via het intense begrip van de muzikale en literaire tekst van de Matthäus het stuk te ontdoen van haar aureool. Er moet voor gezorgd worden dat het stuk nu, op dit moment, voor ons iets te betekenen heeft.’

Het is bijzonder dat het Luthers Bach Ensemble eenzelfde uitvoering drie jaren achtereen in de programmering opneemt. Artistiek leider Tymen Jan Bronda: ‘We kregen zóveel bijzondere reacties uit het publiek en van de pers dat we er niet omheen konden om reprises te geven, de uitvoering van dit jaar is opnieuw een kans om erbij te zijn.

Kijk voor een impressie op Youtube.com. Wanneer u daar zoekt naar Luthers Bach Ensemble Matthaus Passion krijgt u diverse clips die u een goede indruk geven van deze uitvoering.

Datum:

donderdag 29 februari 19.30 Grote of Martinikerk Sneek

 

Uitvoerenden 
Luthers Bach Ensemble (kleinkoor, solisten & barokorkest) o.l.v. Tymen Jan Bronda
Roder Jongenskoor | Marc Pantus (regie) | Drew Santini (Christus) | Nils Giebelhausen (evangelist) | Kristen Witmer & Marina Torra Cabau (sopraan) | David van Laar (altus) | Twan van der Wolde (tenor) | Joris van Baar (bas)

Info over andere data en kaartverkoop

www.luthersbachensemble.nl 

Martini Sneek logo