Lunch concerten.

Datum:

Deel deze pagina

Lunchconcert

Vrijdag 31 mei om 12.00 uur konden we nog één keer genieten van een lunchconcert met Bob van der Linde op het carillon en orgel van de Martinikerk te Sneek. Het was een bijzonder concert want er waren bijna 60 basis school leerlingen aanwezig die Bob al wel een keer hebben horen spelen maar nog nooit gezien hadden. Dat wilden ze heel graag!

Vanuit de bibliotheek had Henriëtte Meijer in samenspraak met Bob van der Linde met scholieren van de Oudvaart een leuk spel bedacht. Liedjes raden welke Bob speelde. Maar…….. ze hadden wel naar Bob geluisterd en geroepen, maar Bob hoorde hen niet. Ook hadden ze Bob ook nog nooit gezien.

Daar moest verandering in komen en Henriëtte kwam met haar klas(sen?) naar de Martinikerk om Bob op het carillon te zien en horen spelen. De gemeente Sûd-West Fryslân en de Protestantse Gemeente Sneek hebben middelen ter beschikking gesteld waarmee beneden op een scherm Bob te zien is als hij het carillon bespeelt.

Er werd veel geapplaudisseerd maar dat hoorde nu Bob weer niet.

Gelukkig kwam hij om 12.25 uur naar beneden om het orgelconcert te geven. Iedereen die buiten was kwam ook binnen. Voor de jeugd waren banken gereserveerd zodat zij ‘hun’ Bob goed konden zien en horen spelen.

Na dit concert werd de zeer populaire Bob overvallen door de jeugd met de vraag om een handtekening. Natuurlijk deed hij dat geduldig en had hij er weer 56 jonge muziek vrienden bij.