foto’s 9 en 10 april

Datum: 14 april 2024

Deel deze pagina

Hieronder tref je het veel gevraagde recept aan van de weer heerlijke soep, gemaakt door het SamenEten Team.

Groene lente soep.

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 prei
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 stronk broccoli in roosjes, stronk geschild en in plakjes
  • 1 kruimige aardappel geschild, in stukken
  • 2 groentebouillonblokjes à 500 ml bouillon
  • 1/2 courgette in halve plakjes
  • 1 venkel in blokjes
  • 100 g erwten
  • 125 ml kookroom
  • Zout & peper
  • 4 el dikke yoghurt of crème fraîche
  • venkelkruid fijngeknipt
  • extra vergine olijfolie optioneel

Bereiden

  1. Verwarm de olijfolie in een soeppan.
  2. Fruit de prei in 5 minuten iets zacht op laag vuur.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  4. Schep de plakjes broccolistronk en de stukken aardappel erdoor.
  5. Giet er 1 liter kokend water bij, verkruimel de groentebouillonblokjes boven de soeppan en breng het geheel aan de kook.
  6. Zet het deksel schuin op de pan, draai het vuur zo dat de soep rustig blijft koken en laat 10 minuten pruttelen.
  7. Voeg de broccoliroosjes, courgette, venkel en erwten toe en kook ze 5 minuten mee.
  8. Haal de pan van het vuur voeg het venkelkruid toe en pureer de soep glad met een staafmixer.
  9. Roer de kookroom erdoor.
  10. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.

De ingrediënten zijn voor 4-6 personen. Restjes soep kun je prima invriezen en blijven 3 maanden goed.

Deze soep is gereserveerd tijdens de seniorenmiddagen Martinikerk Sneek 9-10 april 2024.

 

‘Fenna’s Bakfiets’

En wat had Fenna Engbers (je kent haar wel) met haar net opgestarte bedrijf  ‘Fenna’s Bakfiets’ (die ze helaas niet bij zich had) heerlijke vruchtentaartjes, gevulde koeken, cake, kaneelbroodjes enz. enz.enz. enz. gemaakt. Dat gaat ze vast vaker doen!!

Wil je alle foto’s zien van 9 en 10 april?

Klik dan op de knop hieronder

Klik op een kleine afbeelding voor een vergroting