Datum: 29 juni 2023

Deel deze pagina

Wat is een logo?

Een logo is een grafisch ontwerp dat in ons geval de Martini vertegenwoordigd. Logo’s zijn beeldmerken, vormen, teksten of een combinatie van deze drie. Het belangrijkste onderdeel is identiteit. Het moet ons helpen om een emotionele band op te bouwen met onze doelgroep. Het woord ‘logo’ komt overigens uit de Griekse oudheid, waar de betekenis vrij vertaald zoiets als ‘woord’ betekende.

Nu heeft het woord uiteraard een andere betekenis. In een huisstijl staat een logo centraal en daaromheen worden alle elementen vastgelegd die daar bij horen. De huisstijl laat hierdoor de samenhang zien. Alles waar het logo in of op voorkomt is onderdeel van de huisstijl, van alle vormen tot alle kleuren. Samen met de huisstijl is het de kern van de uitstraling van onze Kerk in de Stad.

Onze basis logo staat hieronder.

Het beeldmerk staat op de deuren van de hoofdingang van de kerk. Deze komt binnenkort ook in kleur.

We willen in het hart van de stad een open kerk zijn. Dit kun je ook terugzien in het open hart van ons beeldmerk. De M van Martini in het open hart met bovenaan in het hart een open verbinding op zoek naar aansluiting.

De Protestantse Kerk in Nederland is deel van de wereldwijde gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen. Een vindplaats van geloof, hoop en liefde.

Wie is eigenaar van het logo?

Het auteursrecht komt toe aan de maker van het werk. Dit betekent dat wanneer je een website of logo laat ontwerpen, de ontwerper het auteursrecht heeft. Dit recht gaat niet automatisch over bij het betalen van de factuur, maar blijft bij de maker.