Kaarsje aansteken?

Datum: 2 november 2023

Aanvang: 19.30 uur

Deel deze pagina

Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Een avond over verlies en verlies-doorleving.

Met Mettelina Baarda, specialist in verlies- en rouwbegeleiding

Op donderdag 2 november is het Allerzielen, de dag van het stilstaan bij hen die overleden zijn. Op deze dag organiseert de werkgroep Spirit een avond over omgaan met verlies.

Mettelina Baarda leidt de avond. Zij is rouwtherapeut en heeft een eigen praktijk Aandacht voor Verlies en Rouw | Mettelina Baarda

Ieder mens, jong of oud, maakt in zijn leven verliezen mee. Het meest ingrijpende verlies dat we ons voorstellen is het verlies van een geliefd persoon: een partner, een kind, vader, moeder, broertje of zusje, opa of oma, iemand uit de eigen omgeving. Maar verlies kent ook andere gezichten: het verlies van gezondheid, van werk, van een huwelijk/relatie, van een (kinder)wens of een ideaal. Verlies en rouw horen bij ons leven, hoe moeilijk dat soms ook is. Het rouwen en het doorléven van (en dóórleven na) het verlies in je leven kost tijd en is hard werken.

Mettelina zal vertellen hoe rouw en omgaan met verlies eruitziet en welke vormen van rouwverwerking er zijn. En ze zal een werkvorm met ons doen. Daarin is er ook ruimte voor ieders eigen verhaal.

Van harte aanbevolen voor ieder die dit onderwerp aanspreekt.

  • Datum            Donderdag 2 november 2023
  • Tijd                 19.30 uur
  • Plaats              Martinikerk, Oude Kerkhof 1, Sneek

Toegang vrij           Collecte bij de uitgang

Meer info                 spirit@pknsneek.nl