Boer = Dokter

Datum: 5 november 2023

Aanvang: 10.00 uur

Deel deze pagina

Samen op weg naar een Groene Kerk

Zet vast in je agenda: zondag 5 november 2023, 10.00 uur ‘Groen doen’ met Theo Mulder uit Kollumerzwaag.

Leven met aandacht……

De boer is de dokter van de toekomst

De tuinders ontvangen persoonlijke begeleiding en delen hun kennis en ervaringen zowel binnen als buiten de groep. Dit is belangrijk want bodems over de hele wereld staan helaas onder druk. Het duurzamer gebruik van bodems is van groot belang en biedt ook aantrekkelijke perspectieven. Een gezonde bodem levert namelijk vele voordelen op. Zo kan een gezonde bodem bijvoorbeeld langer voedsel produceren, CO2 opslaan, stikstof binden, water vasthouden, de biodiversiteit in de bodem vergroten en zorgen voor sterkere gewassen en gezondere producten. Theo Mulder van Mulder Agro stelt daarbij dat we de ‘boer als de dokter van de toekomst’ moeten zien. Een gezonde bodem staat namelijk in verbinding met onze eigen gezondheid.

uit: www.destreekboer.nl/verhalen

zie ook: www.mulderagro.nl