Korenfestival

Datum: 17 december 2022

Aanvang: 16.00 uur uur

Deel deze pagina

Korenfestival en

On The Move & Stedelijk muziekkorps

Op zaterdag 17 december zijn er in de binnenstad van Sneek op diverse plekken straatoptredens:10 koren die het winkelend publiek alvast in kerststemming brengen.

Aansluitend is er van 16.00 – 19.00 uur muziek in de Martinikerk. Samen met de koren kan het publiek luisteren en meezingen met het Stedelijk Muziekkorps en het jeugdorkest On The Move, o.l.v. Tseard Verbeek.

Dit concert is gratis toegankelijk.

Er is alle gelegenheid om rond te kijken in de kerk, waar glühwein, snert, koffie en thee tegen betaling verkrijgbaar zijn.

Het Stedelijk

Het Stedelijk is een harmonieorkest voor jong en oud. In het orkest zitten zeer ervaren muzikanten, maar ook jonge mensen die net uit het jeugdorkest ‘On The Move’ zijn doorgestroomd. Dit maakt dat het Stedelijk een levendig orkest is, waarin de goede sfeer en plezier voorop staat, met het streven om het hoogst haalbare niveau te bereiken.

Het samenspel van jong en oud, ervaren en minder ervaren vormt de kracht van dit harmonieorkest. Het Stedelijk is van alle markten thuis: van klassiek, film tot night of the proms concerten. Regelmatig wordt meegedaan aan een concours (tweede divisie). Ook staan buitenlandse reizen op het programma, hoogtepunten waren o.a. de concertreizen naar Praag en Berlijn.
Naast het samen muziek maken staat het sociale aspect voorop, waarbij ook activiteiten als barbecue’s, pubquizen en gezellige borrels georganiseerd worden.

Repetitie:  woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in ‘t Convenant, Oude Dijk 15 in Sneek.

Het Stedelijk is trots op haar eigen jeugdorkest, ‘On The Move’ (OTM). Hierin kunnen leden, jong en oud,  na ca.  2 jaar les meespelen. Zo leren zij, bijna van het begin af aan, naast de beheersing van het instrument, ook samenspelen in een groter geheel. En juist dat samenspelen met al die verschillende instrumenten maakt het leuk!
Het Stedelijk hecht veel waarde aan de opleiding van zijn muzikanten. Daarom wordt ‘On the Move’ geleid door dezelfde dirigent die ook voor het Groot Harmonie Orkest staat. Zo zijn we verzekerd van een goede begeleiding van onze muzikanten-in-opleiding en van een optimale aansluiting tussen het jeugdorkest en het A-orkest.

On the Move

Bij OTM staat plezier en saamhorigheid voorop, dit is de basis voor vele optredens en activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden, denk hierbij aan deelname aan diverse festivals in Sneek en daarbuiten (VERS, Út Sneek, IJselfestival in Zwolle).

Het spelen in een orkest is hetzelfde als het spelen in een sportteam, ter versterking van de teamspirit worden
diverse andere activiteiten georganiseerd zoals, suppen, studieweekenden, excursies naar een pretpark.

Repetitie: woensdagavond van 18.00 – 19.30 uur in ‘t Convenant, Oude Dijk 15 in Sneek

Media