Kerstconcert

Datum: 18 december 2022

Aanvang: 11.30 uur

Deel deze pagina

Basic Bigband-Kerst-Koffieconcert in de Martinikerk.
Bob van der Linde – orgel
Zondag 18 dec 2022
11.00 uur tot 14.00

Hartelijk welkom.

De Martinikerk-Sneek nadert het einde van alle renovaties en verbouwingsactiviteiten. Graag nodigen we u uit om op zondagmorgen 18 december onder het genot van een kopje koffie, een glaasje (glüh-)wijn, en kerststol alvast een kijkje te nemen.

Vanaf 11.30 uur bespeelt onze vaste organist Bob van der Linde het orgel en aansluitend verzorgt de Basic Bigband een gezellig familie-kerstconcert terwijl u ondertussen op uw gemak door de kerk kunt wandelen. Anne Visser neemt de zangpartijen voor haar rekening.

De Basic Bigband

In 1992 werd de Basic Big Band opgericht door Anne Oosterhaven. In de beginjaren werd het gebruikelijke bigband repertoire gespeeld. De vraag van bedrijven en theaters om een grotere doelgroep te bereiken, heeft ertoe geleid dat onze muziekkeuze meer divers werd.

Bandleider Theo Brouwer gebruikte zijn contacten met strijkers om de big band uit te breiden. De Basic Big Band werd hiermee het grootste begeleidingsorkest van Noord Nederland en kreeg de nieuwe naam: DEBASIC Pop en Jazz Orkest. Toch verloochenen wij onze roots niet en treden ook nog regelmatig op met de standaard bigband formatie.

Voor DEBASIC worden speciaal arrangementen geschreven door professionele arrangeurs. Het orkest heeft in de loop der jaren een groot aantal nationale en internationale solisten begeleid, waaronder Jean Toots Thielemans, Xander de Buisonje, Wouter Hamel en Madeline Bell.

De Basic staat onder leiding van Theo Brouwer.

Bob van der Linde

Bob van der Linde (*1995) behaalde in 2017 zijn Bachelor, en in 2019 zijn Master of Music

diploma aan HKU Utrechts conservatorium en de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij studeerde af met de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en beiaard, en bijvak klavecimbel. Bob won diverse prijzen op internationale improvisatie en interpretatie beiaard concoursen te Goes (2015), Breda (2016) en Springfield-USA (2017).

Als beiaardier is Bob wekelijks actief in Arnhem en Groningen. Als stadsbeiaardier van Arnhem speelt hij elke zaterdagochtend eveneens tijdens de markt van 10:00 tot 11:00 op de beiaard van de Eusebiustoren. Bob is samen met Maurits Bunt stadsbeiaardier van Groningen, en speelt elke dinsdag van 12:00 tot 13:00 op de Hemony beiaard van de Martinitoren. Sinds 2022 is Bob beiaardier van de Rijksuniversiteit in Groningen, waar hij de beiaard van de academietoren elke dinsdagochtend van 10:00 tot 11:00 bespeelt. Hij concerteerde op beiaardfestivals in Duitsland, België, Spanje, Litouwen, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Als organist en kerkmusicus is Bob verbonden aan de Protestantse Gemeente Sneek. Hier is hij onder meer bespeler van het Schnitger/Van Dam orgel in de Grote- of Martinikerk.

Bob was de afgelopen jaren betrokken bij een aantal theatervoorstellingen van Stichting Voor de Wind, en Museum Speelklok in Utrecht. Deze voorstellingen waren gericht op gezinnen met (jonge) kinderen, en hij bezorgde op deze manier veel kinderen een eerste kennismaking met het orgel.