Inzameling Voedselbank

Datum: 6 november 2022

Deel deze pagina

Inzamelingsactie Voedselbank

DEEL JE VOEDSEL

Al vele jaren doen wij als Gemeente, in aanloop naar de komende Dankdag voor Gewas en Arbeid, een inzamelingsactie voor de Voedselbank in Sneek. Als taak van de Diaconie staan wij voor het ‘omzien naar elkaar’.

Op Dankdag danken wij God voor de vruchten van ons werk, wanneer we eten en te drinken hebben, wanneer we werk hebben, het blijft iets om dankbaar voor te zijn. Voor een groep mensen uit onze omgeving is dit niet vanzelfsprekend. Daarom vragen wij uw inzet om onze dankbaarheid te delen.

Vorig jaar werden de voedselpakketten tijdens enkele ochtenddiensten in grote getale ingeleverd. Door het persoonlijk brengen van het voedsel, geeft het delen een zichtbaar en een dankbaar gevoel. We kunnen met z’n allen een bijdrage leveren aan onze medemens.

U kunt deze actie steunen door allerlei voedselproducten mee te nemen naar de kerkdienst op zondag 6 november in de Oosterkerk. Tijdens de ochtenddienst kunt u voor aanvang van de dienst uw gift in de hal van de kerk afgeven. Houdbaarheid is belangrijk, dus het gaat vooral om producten uit onderstaand lijstje.

 • Rijst
 • Macaroni
 • Spaghetti
 • Groenten in pot of blik
 • Vruchten in pot of blik
 • Broodbeleg
 • Koffie
 • Thee
 • Koffiemelk 0,5 liter
 • Houdbare melk
 • Soep
 • Wasmiddelen

Als u niet in de gelegenheid om tijdens een van deze diensten aanwezig te zijn, kunt u ook overwegen om een gift te geven. Om het noodzakelijke voedsel aan te schaffen is geld nodig. U kunt uw gift overmaken naar de bankrekening van de Diaconie. Het rekeningnummer is NL20 RABO 03595 05 945 ten name van Diaconie Protestantse Gemeente Sneek onder vermelding van Voedselbank.

Wij hopen op deze wijze een wezenlijke bijdrage te kunnen geven aan onze medemens.

Doet u weer mee ?

De Diaconie