Taizé viering

Datum: 18 september 2022

Aanvang: 19.30 uur uur

Deel deze pagina

Taizé viering Oosterkerk

Zondagavond 18 september om 19.30 uur is er in de Oosterkerk weer een Taizé viering.

De viering zal zoveel mogelijk gehouden worden in de stijl van Taizé.

Een Taizé viering is een gebedsviering. Je bent in gesprek met God in zang, tekst, stilte, bijbellezing en gebeden.

De viering duurt ongeveer 40 minuten. We komen in stilte de kerk binnen.

De opbrengst van de collecte is voor de Operatie Hoop van Taizé.

Iedereen is van harte welkom!

Na de viering is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten met koffie en thee.

 

Operatie Hoop.

Dankzij het solidariteitsfonds Operatie Hoop ondersteunt de gemeenschap mensen over de hele wereld die in moeilijkheden verkeren, waaronder arme of zieke kinderen. Voorbeelden van projecten die Operatie Hoop ondersteunt zijn hier te vinden. Normaal gesproken ondersteunt dit fonds ook jongeren uit het zuidelijk halfrond om deel te nemen aan de ontmoetingen van Taizé. Omdat zij zelf niet over genoeg geld beschikken dekt het fonds de kosten van hun reis en verblijf in Taizé, of elders waar de ontmoetingen gehouden worden. Deze ondersteuning ligt momenteel stil vanwege de coronapandemie, maar wordt weer gestart wanneer mogelijk. Wie wil, kan bijdragen aan het werk van Operatie Hoop. Alle informatie over het doneren aan Operatie Hoop is hier te vinden.

Het ontmoetingscentrum in Taizé staat los van de broedergemeenschap en ook van Operatie Hoop. Het staat in Frankrijk geregistreerd als een vereniging, met als doel het organiseren van de ontmoetingen. Deze vereniging (“L’Association de l’Accueil à Taizé”) verzamelt de financiële bijdragen van iedereen die naar Taizé komt. Hiermee worden de verschillende kosten van hun verblijf gedekt. Denk aan eten en drinken; gas, licht en water; het onderhoud van de terreinen en gebouwen; belastingen, en de salarissen van een aantal mensen uit de buurt die voor de ontmoetingen werken. In 2020 konden er vanwege de pandemie weinig mensen naar Taizé komen. Hun bijdragen waren niet genoeg om alle kosten te dekken, omdat er aanzienlijke vaste kosten gemaakt moeten worden. Daarom is hulp in het dekken van die kosten welkom. Wie daar een bijdrage aan wil leveren kan hier alle informatie vinden.

De broeders van de gemeenschap van Taizé leven enkel van hun eigen werk. Zij nemen geen giften, erfenissen of geschenken aan. Persoonlijke erfenissen worden door de gemeenschap geschonken aan de allerarmsten. In het verleden heeft de gemeenschap soms de ontmoetingen in Taizé financieel ondersteund. Maar het is moeilijk om dat in de huidige situatie te doen.

 

Onderaan deze pagina kun je de viering in Taizé zien en horen van 6 augustus 2022.

Deze vieringen in Taizé zijn iedere zaterdagavond omstreeks 20.30 uur live te volgen via YouTube/Taizé

Media