ut Sneek en Martini

Datum: 14 juni 2022

Deel deze pagina

Dag vrienden en vriendinnen van UT Sneek,

Zaterdag 11 juni 2022 gaat de boeken in als de 20e editie.  In 2019 was het de laatste keer dat we konden genieten van UT Sneek en nu 3 jaar later was er weer die zonovergoten dag met een fantastische sfeer. Ondanks alle concurrentie van fietstochten, Oerol etc.etc. was het smoordruk in onze prachtige stad Sneek. Meteen om 8.00 uur (na de traditionele koffie/thee van Anne Wind bij Onder de Linden) zat de stemming er al goed in bij het opbouwen van de diverse podia en het aanbrengen van sfeermateriaal zoals beachvlaggen e.a. Vanaf 12.00 uur was er gelijk enthousiasme op het Schaapmarktplein bij het “inspelen”. Verder was er overal fantastische muziek met zangers/zangeressen, bands en koren. Ook Muzt op het Oud Kerkhof was weer fantastisch en vooral het blijvende enthousiasme van alle acteurs en actrices was geweldig om te zien. En zoals gebruikelijk daar heel veel mensen. De optredens in de Martinikerk waar ze druk aan het verbouwen zijn, waren een eclatant succes en tegelijkertijd konden de bezoekers bekijken hoe de verbouwing gestaag vordert. Veel complimenten kregen we tijdens onze rondgang langs de podia van de PvdA-politici en van de trotse directies van het Bogerman en van het Theater/Atrium.

We kunnen eigenlijk gewoon zeggen “dit was weer een UT Sneek op zijn mooist”.

Voor de inzet van de vele vrijwilligers achter en voor de schermen willen we heel graag een diepe buiging maken. Jullie doen het toch maar weer.  Bedankt voor alles en het was top en nog eens top!!

We kunnen terugzien op een dag die gelardeerd werd door personen die iets voor onze mooie stad willen betekenen. Al met al mensen/deelnemers die gek zijn op Sneek of die gewoon op een podium uit hun dak willen gaan.

Laten we met z’n allen trots zijn op wat we met elkaar hebben gedaan en……hebben bereikt voor Sneek e.o.

Heel veel dank en tot volgend jaar (maar hopelijk eerder).

Mede namens JanHenk,

groeten van

Kees Poiesz